Het onderwerp van gesprek bepaal jij zelf. Hieronder staan thema's die helpen om focus aan te brengen. 
Heb je een ander thema? Ik hoor het graag.


Vecht met passie 

'Risico durven nemen'

 

Buiten mijn comfortzone valt het meeste te ontdekken. Wat ik echt graag wil ligt onder druk. Gevoelsmatig moet ik risico nemen om daar te komen waar ik wil zijn. Ik wil mijn passie kunnen volgen. Mijn passie volgen begint door er met passie voor te vechten. Hiervoor moet ik de confrontatie aan met personen of lastige situaties. Alleen door risico te nemen bereik ik mijn doel.

Wanneer je de uitkomst van dit proces voor ogen houdt, weet je waar je het voor doet. Zo ben je in staat om met passie voor je einddoel te vechten. Samen lukt dit beter dan alleen. Ik vecht met je mee. Zodat jij je passie gaat volgen.

Gevaarlijke vriendschap

'Gezond of ongezond'

 

Gezond gevaarlijk
Wat is voor mij een vriend? Een man die in mij gelooft. We zijn vertrouwd met elkaar en hebben het beste met elkaar voor. Daarom durven we elkaar te confronteren met de waarheid. En dit waarderen we van elkaar. We durven onze uitdagingen met elkaar te bespreken en kwetsbaar te zijn. We gaan niets uit de weg. Samen zijn we juist zeer gevaarlijk voor de obstakels op ons pad.
Ongezond gevaarlijk
Er bestaan vriendschappen, die je serieuze schade kunnen opleveren. Je vertrouwt bijvoorbeeld iemand met jouw persoonlijk verhaal. Maar dit verhaal blijkt niet in veilige handen te zijn. Of iemand laat je in de steek als het moeilijk wordt. 

Laten we samen ontdekken hoe een ware vriend er voor jou uit ziet. Zodat je kunt kiezen voor gezonde vrienden. Waarmee je samen je uitdagingen kunt aangaan.

Gezonde grenzen

'Van overleven naar leven'

 

Wil je van overleven naar leven? Begin met je eigen grenzen te leren kennen en stellen. Samen oefenen we in het klein om steeds grotere stappen te nemen. Zo leer je meer naar jezelf te luisteren en kom je meer tot leven. Je gaat je eigen koers bepalen. Hierdoor ga je genieten van jouw leven.

Gewaagd avontuur

'Eerlijk over emotie & pijn omzetten in kracht'

 

In Nederland staan 'denken' en 'presteren' op nummer 1.  Maar...Kun je jouw gevoel de ruimte geven? En erkennen dat je een emotionele belevingswereld hebt? Een uitdaging waar ballen voor nodig zijn. Samen oud zeer opruimen en ontdekken hoe je daar je kracht van kunt maken. Een gewaagde onderneming! Maar je zult er rijkelijk voor worden beloond.

Heldendaad

'Hartsniveau identiteit & zelfbeeld'


Hoe mag ik naar mezelf kijken, over mijzelf denken en spreken? De vraag der vragen: wie ben ik? Wanneer je hier een duidelijk antwoord op hebt, kun je goed koers bepalen in je leven.

Ik help je graag op weg om voor jezelf helder te krijgen wie je bent. Niet wat je denkt te zijn in je hoofd of wat anderen je hebben voorgehouden. Maar een diepe overtuiging hebben over wie je bent in je hart !!!

Dit kan een intens en heftig proces zijn. In je ziel (gevoel en denken) vindt namelijk een strijd plaats, die niet te vergelijken is met een ander gevecht. Hier word je geconfronteerd met wat je geloofd over jezelf, diep van binnen. Dit kan schuren en pijn doen wanneer je overtuigingen ontdekt die je in de weg staan.

Als je dit proces aangaat kies je om van jezelf te houden. Eén van de grootste heldendaden die je maar kunt kiezen. Hier ontdek je ware vrijheid. Je leert wat de waarheid is over jou, los van omstandigheden. Je leert leven vanuit je nieuwe overtuigingen. Je echte ik leren kennen, wens ik jou van harte toe.

Leef je droom

'Visie & toekomst'

 

Wanneer je weet wie je bent maak je veel makkelijker keuzes. Denk aan keuze voor een studie, baan, woonplek of een partner. Welke plannen voor nu zijn en welke voor later.

Laten we samen bespreken wat jouw visie is op jezelf als persoon en je leven. Waar droom je van? Wat MOET je hebben meegemaakt? Het kan goed zijn dat je moet vechten voor je dromen. Ik help jou dit aan te gaan om te overwinnen.

Samen moedig

'Relatie/ Huwelijk'

(Individueel gesprek kan in combinatie met je vrouw/vriendin erbij.

Event 9 juni is met dames erbij)

 

Hoe communiceer ik met mijn vrouw/vriendin? Een essentiële vraag die we als mannen onszelf moeten stellen... Een vrouw leeft communicatief gezien vaak op een andere planeet dan een man. En dat is prachtig. Het maakt dat je voor haar moet blijven vechten. Om elkaar te blijven begrijpen en te voelen dat je een eenheid bent. Hiervoor zul je met haar moeten blijven communiceren. Je blijvend kwetsbaar opstellen vereist moed en doorzettingsvermogen. Bedenk dat je een uniek persoon bent die samen is met nog een uniek persoon. Procentueel gezien een nog uniekere relatie :-). Een puzzel die voor een flinke uitdaging kan zorgen. 

Laten we samen manieren vinden die bij jou passen. Voor een goede communicatie met je partner.

Mochten jullie hier behoefte aan hebben dan kunnen we ook afspreken met onze dames erbij. Irene en ik zijn 19 jaar samen waarvan 13 getrouwd. We kennen de mooie en uitdagende kanten van een goed huwelijk. We denken graag met jullie mee. Zo ontdekken we hoe je elkaar beter leert begrijpen.

Sterke Vaders, gezonde kinderen

'Opvoeden in identiteit'

 

“Papa, ben ik mooi?” 
    “Papa, ben ik sterk?”
“Papa, hou je van mij? Ook als ik niet luister en de boel op stelten zet?”
“Papa, zie je mij?”
    “Papa, kom je mij altijd redden?”
        “Papa, ben je trots op mij?”

Dat kleine, geweldige, leuke en mooie kroost van jouw heeft een levensbehoefte die alle anderen te boven gaat. Ze w
illen weten dat ze mooi en sterk zijn. Ze MOETEN dit van jou als vader horen. Daarnaast MOETEN je kinderen zien en horen dat je van ze houdt. Jij bent DE persoon die hun identiteit bepaalt. Deze identiteit hebben ze nodig. Om goede keuzes te kunnen maken in hun leven. Hier kunnen we als vaders niet omheen. 

Als vader geef je ze bevestigende woorden mee. Daarnaast wil je ze ook jullie normen en waarden aanleren. Hiervoor hebben ze veiligheid nodig. Dit heeft alles te maken met aandacht, grenzen, consequent zijn en rolverdeling.

Jouw kind is uniek en heeft een opvoeding nodig die past. Laten we samen ontdekken hoe jij een ‘sterke’ vader kunt zijn. Zodat jouw zoon/dochter een gezond hart heeft en beseft: 

 

‘Ik weet wie ik ben en ik ben geliefd.

   

  Wij hebben twee meiden van 11 en 8 jaar en een kleine man van 1,5. Ik heb 12 jaar gewerkt als woonbegeleider. Hierin heb ik enorm veel geleerd over sociaal-emotionele veiligheid. Jouw zoon/dochter zoekt deze veiligheid bij jou. Ook geef ik hierover gastlessen aan kinderen op basisscholen. "MIjn eigen beste vriend(in)"

  Just BE

  'Stilte & zijn'

   

  Wil je gewoon een mooie wandeling maken? Ook helemaal goed. Dan zien we wel waar we het over hebben. Of we zijn eerst een poos stil en ontdekken dan wat er naar boven borrelt. Dit zijn vaak de parels van je binnenkant. Eerst stil zijn en je hoofd leeg wandelen. Dan ontstaat er ruimte voor wat er in je hart leeft.